هرسال بیش از 600000 مورد جدید سرطان پوست در ایالت متحده آمریکا تشخیص داده میشود. اکثر آنها به میزان زیادی قابل درمان هستند ( انواع سرطان های بازال سل یا اسکواموس سل) ، اما در مواردی که سرطان پوست از انواع ملانوم بدخیم میباشد، میزان کشندگی بیماری بیشتر است ، یعنی با این که ملانوم بدخیم فقط حدود 5 درصد سرطان های پوست را تشکیل میدهد اما شایع ترین علت مرگ در اثر بیماری های پوستی است.
سالانه 630 نفر بر اثر ابتلاء به ملانوم بدخیم و 2500 نفر بر اثر ابتلاء به سایر انواع سرطان پوست در ایالت متحده از بین میروند.
افرادی که دارای پوست سفید ، موی روشن و چشمانی با رنگهای روشن هستند در معرض خطر بیشتری در ابتلاء به سرطان پوست میباشند.
سرطان پوست در سیاهپوستان به ندرت دیده میشود.
میزان ابتلاء سرطان پوست در مردان و زنان برابر است ، اما چون مردها بیشتر از زنان به نوع ملانوم بدخیم مبتلا میشوند، احتمال مرگ در مرد ها حدود دو برابر زنان میباشد.
به دلیل نامعلوم ، ملانوم بدخیمی که در تنه پیدا میشود ، بسیار کشنده تر از ملانومی است که در دست ها و پاها ایجاد میگردد.
از سوی دیگر ، وجود تعداد زیاد خال در پاها ، احتمال ایجاد ملانوم را افزایش میدهد.
طبق گزارشی که موسسه ملی سرطان آمریکا اعلام کرده ، افرادی که بیش از 12 خال در پاهایشان و در قسمت زیر زانو دارا میباشند دوبرابر کسانی که دارای 27 خال یا بیشتر در قسمت دست ها و بازوهایشان هستند به ملانوم بدخیم دچار میشوند.
مهم ترین عامل محیطی به وجود آورنده سرطان پوست ، اشعه ماوراء بنفش خورشید میباشد.
به طور کلی ، احتمال وقوع سرطان پوست در افرادی که در نزدیک خط استوا زندگی میکنند بیشتر است چون در این مناطق تابش نور خورشید بیشتر است ، به همین دلیل است که هرچه به قسمت های جنوبی آمریکا نزدیک میشویم میزان مبتلایان بیشتری به سرطان پوست مشاهده میشود.
تحقیقات متعددی نشان میدهد که ابتلاء به آفتاب سوختگی شدید در دوران کودکی، احتمال وقوع به سرطان پوست در دوران بزرگسالی را به شدت افزایش میدهد.
تشخیص سرطان پوست با انجام نمونه برداری (بیوپسی) انجام میگردد.
برای تشخیص زودرس سرطان های پوست ، هرکسی باید بطور مرتب خودش را معاینه کند.
تغییرات هشدار دهنده سرطان پوست که باید به آنها توجه کنیم عبارت اند از :
-
رنگ ضایعات خوش خیم اغلب یکنواخت و یکپارچه است اما ضایعات سرطانی معمولا بطور ناگهانی تغییر رنگ داده و از حالت یکپارچگی بیرون می آید.
-
حاشیه و لبه ضایعات سرطانی معمولا نامنظم هستند
-
شکل هندسی ضایعات خوش خیم معمولا متقارت است و به صورت گرد یا بیضی دیده میشود، اما در ضایعات سرطانی شکل نا متقارن و بی منظم ایجاد میشود.
-
بزرگ بودن خال با قطر بیش از 6 میلیمتر ، احتمال سرطانی بودن ضایعه را افزایش میدهد.